latinica  ћирилица
12/12/2022 |  11:20 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Мицотакис о потреби јачања економске сарадње (ФОТО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Владе Грчке Киријакос Мицотакис данас су на састанку у Атини истакли потребу јачања економске сарадње, уз акценат на област енергетике.
Мицотакис и Цвијановићева  у Атини -
Мицотакис и Цвијановићева у Атини

Саговорници су размијенили мишљење и о процесу европских интеграција, са посебним освртом на предстојеће засиједање Европског савјета на којем ће бити разматрано додјељивање кандидатског статуса за БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва изразила је очекивање да ће БиХ за неколико дана постати кандидат за чланство у ЕУ, захваливши Грчкој за континуирану подршку европској перспективи свих земља западног Балкана.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева је упознала саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, изразивши наду да ће процес имплементације изборних резултата бити брзо и ефикасно окончан на свим нивоима власти.

Фото: РТРС

На састанку је констатовано да БиХ и Грчка немају отворених питања, те да добри билатерални односи треба да буду темељ даљег унапређења свих других видова сарадње.