latinica  ћирилица
13/12/2022 |  08:02 ⇒ 12:10 | Аутор: РТРС

Симић Перић: Набавка транспортних инкубатора од огромне важности; Здравље дјетета најбитније (ВИДЕО)

Транспортни инкубатори су од огромне важности, али опрема је безвриједна уколико немате специјалисте обучене за њихово ефикасно коришћење, рекла је шефица Педијатријског и неонатолошког одјељења Болнице "Свети врачеви" Бијељина Снежана Симић Перић за наш Јутарњи програм.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

- Опрема вам ништа не значи, ако немате људе који не знају да употребе исту. Ми имамо четири педијатра на специјализацији. Морамо имати савремену опрему - рекла је Симић Перић.

Како она наводи инкубатори који се сада користе су из 2013. године, иако се сматрају новим, увијек може боље, јер се налазимо у периоду када технологија напредује галопирајућим кораком.

- Минуте су у оваквим случајевима много важне, али и обучен кадар - појашњава Симић Перић.

Симић Перић додаје да се искрено радује подршци предсједника Републике Српске, као и Хеликоптерског сервиса.

- Мени као педијатру је много драго што управо предсједник Српске и сви челници подржавају ову акцију и немам дилему да ће иста да прође одлично. Када имамо челне људе које имају вољу и знају како да раде, акција мора да буде одлична - каже Симић Перић.

Напомиње да је набавка ових инкубатора од изузетне важности и додаје да нема ништа љепше и важније од здравог дјетета.

- Градимо нашу дјецу и треба да им пружимо максималну подршку - рекла је Симић Перић.

За крај Симић Перић је позвала све који су у могућности да се одазову донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", која се организује под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, 26. децембра са почетком у 20.00 часова, у Административном центру Владе Републике Српске.