latinica  ћирилица
14/12/2022 |  18:42 | Аутор: Агенције

Далић: Тужни смо и разочарани

Тужни смо и разочарани, али морамо да скупимо снагу како би се вратили у утакмици за бронзу на Свјетском првенству у Катару, поручио је селектор Хрватске Златко Далић, преносе хрватски медији.
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU, илустрација) -
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU, илустрација)

Хрватска је синоћ у полуфиналу СП поражена од Аргентине резултатом 3:0.

- Дали смо свој максимум, дали смо све од себе, 35 минута смо имали потпуну контролу, све што смо хтјели, лопту, Месија далеко од гола. Све је пресјекао први гол, након тога се доста ствари пореметило. Тај гол је дефинитивно усмјерио, пресјекао и одвео утакмицу у погрешном смјеру, други гол је стигао након неколико повезаних грешака. Тужни смо и разочарани, али морамо да скупимо снагу да се вратимо до утакмице за бронзу у суботу - поручио је Далић.

Он је рекао да је његовим играчима послије првог примљеног гола пала концентрација.

- Знао сам да је важно након првог гола смирити се, када примиш такав гол, то те мало иритира, онда примиш брзи други гол. Требало је сачувати мир и концентрацију. Након првог гола кренули смо напријед, говорио сам да станемо и смиримо се да не би кренула контра, што се на крају догодило - додао је селектор Хрватске.

Далић је истакао да Хрватској сада слиједи "велико, а не мало" финале.

- Утакмица за бронзу је за нас велико финале. То је борба за треће мјесто, за медаљу. Ми морамо максимално да се припремимо. Било би сјајно узети бронзу. Разлика је бити трећи или четврти на свијету - навео је Далић.

Он је истакао да се нада да ће капитен Лука Модрић наставити да игра за Хрватску.

- Лука је послије утакмице био тужан, тешко му је пао овај пораз. Што је и нормално. Наша је концентрација усмјерена на утакмицу за треће мјесто, нисмо разговарали о томе. Искрено се надам да ће остати у репрезентацији. Ако се опрости биће то велика штета за све навијаче широм свијета. Показао је толико тога, показао се као врхунски професионалац. Биће му тешко, али на њему је одлука -  закључио је Далић.

Хрватска ће у суботу играти за треће мјесто на СП са пораженом селекцијом из меча Француска - Мароко, који је на програму вечерас од 20 часова.

Аргентина ће се у недјељу у финалу састати са побједником вечерашњег дуела.