latinica  ћирилица
14/12/2022 |  18:56 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Промоција сабраних дјела Милорада Додика - путоказ који треба слиједити (ФОТО/ВИДЕО)

У Центру за културу и образовање у Лакташима је одржана промоција сабраних дјела Милорада Додика.
Сабрана дјела Милорада Додика - Фото: РТРС
Сабрана дјела Милорада ДодикаФото: РТРС

Ради се о комплету књига од пет дијелова у којима су сабрани Додикови говори, који представљају путоказ који треба слиједити Српска у будућности.

Главна порука књига је да без српске државе нема слободе за српски народ.

- Објављивањем ових сабраних дјела у години која је веома битна за Републику Српску желимо још једном да ставимо до знања да је Српска ове године побиједила и да су то тако жељели и хтјели њени грађани - рекао је приређивач ових књига Милан Љепојевић.



Развојни пут Републике Српске од њеног формирања па до данас, коментари, фотографије и говори предјседника Српске који су обиљежили кампању СНСД-а у посљедњих 10 година, исписани су на страницама сабраних дјела аутора Милорада Додика.

СНСД свој политички пут започео је у Лакташима прије 25 година.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић истакао је значај ових књига које свједоче колико је Додик улагао напоре да штити Републику Српску.

Фото: СРНА

- У СНСД-у сам већ 20 година и сваки дан учим нове ствари, тако да се и из ових књига може научити много тога. Јер, политика је таква, када помислите да све знате, видите да има још много тога за усавршавање - рекао је Бојић.

Дјела представљају савремено научно достигнуће који према ријечима аутора треба да се уврсте у литературу на високошколским установама. На прољеће наредне године, планирано је шесто издање књиге.