latinica  ћирилица
15/12/2022 |  17:34 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Додик: Циљ - ефикасно формирање власти; Остају разлике у вези НАТО (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је након потписивања споразума о формирању власти на заједничком нивоу да је неубичајено брзо дошло до договора и консензуса, али и да постоје разлике у вези са НАТО.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Фото: Борислав Здриња) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Фото: Борислав Здриња)

- На неуобичајено брз начин за БиХ дошло је до договора и консензуса. Треба се формирати Савјет министара и да се бавимо оперативним питањима - рекао је Додик.

Додик је рекао да је циљ потписаних смјернице, начела и циљева у извршној и законодавној власти на нивоу БиХ ефикасно формирање власти на заједничком нивоу.

Он је истакао да је уложен озбиљан напор, брзина и уважавање партнера, што је подразумијевало да покушају доћи до ефикасног формирања власти, усвајања важних документа попут буџета, као и деблокаде планова.

Он је захвалио представницима "осморке" на спремности за договор, наводећи да је у ранијем периоду СДА била та која је све блокирала и онемогућавала постизање консензуса.

Додик је истакао да су изабрали добар дан за потписивање споразума када БиХ треба да добије статус кандидата за ЕУ.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДП-а Нермин Никшић данас су у Сарајеву потписали смјернице, начела и циљеве у извршној и законодавној власти на нивоу БиХ за период 2022-2026. година.