latinica  ћирилица
16/12/2022 |  11:41 | Аутор: Агенције

Реграгуи: Уморни смо и исцрпљени, али желимо побједу против Хрватске

Желимо побједу, играчи разумију да није исто бити трећи или четврти. Желимо да завршимо Мундијал на најбољи могући начин, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Марока Валид Реграгуи уочи утакмице за треће мјесто против Хрватске.
Валид Реграгуи (Фото: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh, илустрација) -
Валид Реграгуи (Фото: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh, илустрација)

- Очекује нас важна утакмица, упркос разочарању послије пораза од Француске. Надали смо се финалу. Даћемо све од себе, уморни смо, исцрпљени, психички и физички, размишљам како да саставим тим, али наступићемо чистог срца и чисте главе - рекао је Реграгуи на конференцији за медије у Дохи.

Он је изнио низ комплимената на рачун Хрватске.

- Имам велико поштовање за ту земљу, репрезентацију, имају само четири милиона становника, погледајте колико су талентовани, погледајте њихово заједништво. Имају одличан клупски фудбал, одличан ментални склоп, играју у најбољим клубовима, Модрић је невјероватан, он има 37 година, један је од најбољих играча на Свјетском првенству и сигуран сам да жели у стилу да заврши такмичење - навео је Реграгуи и истакао да његовим играчима није потребна додатна мотивација.

- Свака утакмица и сваки тренутак је важан. Наш циљ је освојити бронзу, ићи ћемо до краја својих снага. Хрватска зна да је Мароко вриједан поштовања - закључио је селектор прве афричке репрезентације која је стигла до четири најбоље на Мундијалу.

Утакмица између Марока и Хрватске игра се сутра од 16 часова на стадиону "Ал Калифа" у Дохи.