latinica  ћирилица
18/12/2022 |  11:38 ⇒ 13:57 | Аутор: Агенције

Одржана комеморација Синиши Михајловићу (ФОТО/ВИДЕО)

У медија центру стадиона "Рајко Митић" одржана је комеморација Синиши Михајловићу, великану српског фудбала који је у петак преминуо у 54. години живота послије тешке борбе са леукемијом.
Синиша Михајловић (фото:EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI) -
Синиша Михајловић (фото:EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI)

Комеморација је почела минутом ћутања.

На стадиону Црвене звезде окупиле су се легенде српског фудбала и спорта, а поред челника црвено-бијелих и Михајловићевих бивших саиграча били су присутни и прослављени фудбалери Партизана.

Комеморација је завршена уз мелодију пјесме "Што те нема". 

Комеморација је почела обраћањем Звездана Терзића, генералног директора фудбалског клуба Црвена звезда који је истакао да ће Миху памтити као веселог дјечака.

- Драги пријатељи, окупили смо се тужним поводом. Ово је један од најтужнијих дана. Опраштамо се од нашег друга, пријатеља, брата. Једног од највећих у историји Црвене звезде. Драги Синиша, памтићемо те као веселог дјечака, који је израстао у доброг човјека, највећег срца. Отишао си прерано, али си толико учинио за свог живота да ће генерације иза тебе бити поносне. И ми смо поносни. Остаје ми само да се поклоним и кажем хвала на свему - рекао је Терзић.

Од Михајловића се опростио и бивши фудбалер Драган Џајић.

- Много ми је жао, оставио је велико име, за нас ће остати заувијек - рекао је Џајић.

Љупко Петровић тренирао је Михајловића у Војводини, а потом и у Црвеној звезди, а славног Михе увијек ће се сјећати по великим заједничким успјесима.

- Синиша Михајловић је био један спортиста храбар, уважен и увијек је желео да побиједи. Имао сам задовољство да сам у његовим почецима у првој лиги, па онда и у Војводини тренирао. Знао сам га као талентованог младог играча, исте године допринио је да Војводина буде шампион. Нас двојицу вежу само успјеси. Доласком у Звезду постао је свјетски шампион. Мене везује и заједничка титула тадашње државе, посљедња, са Војводином титула и наравно Куп шампиона. Знаћемо поштовати Синишу Михајловића. Кажу се, када га спомињемо, да је још увијек жив. Хвала ти и слава ти -рекао је чувени тренер црвено-бијелих.

Некадашњи саиграч и цимер Драгиша Бинић рекао је да је Звезда изгубила најмлађег и најбољег међу њима.

- Драги пријатељи, изгубили смо најмлађег и највољенијег играча, друга, брата, пријатеља, ја и цимера, човјека који није знао за пораз, човјека који је увек хтео да победи. Учинио је све да дође до врха, до кога је стигао. Кроз каријеру је направио све што један спортиста може да направи. Поштовао је све, али и држао до себе. Он није вјеровао да може некад да изгуби. Само је желио да побиједи и увијек је био ведрог духа и расположен. Мислио сам, Синиша, да ћеш се изборити и против ове биолести. Видјели сте како је цијели свијет реаговао, тек смо сад видели каквог човјека смо имали. Нека му је вјечна слава и хвала - рекао је Бинић.