latinica  ћирилица
20/12/2022 |  12:13 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Илић: Подржимо набавку инкубатора, људски је помоћи

Познати естрадни умјетник Мирослав Илић рекао је да ће с задовољством наступити на предстојећем концерту у Бањалуци, који је овај пут, у оквиру традиционалне акције и донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима", посвећен набавци транспортних инкубатора за болнице и породилишта широм Српске.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Илић је изјавио Срни да се увијек одазивао на овакве и сличне хумане и племените акције у организацији предсједника Српске.

- Већ сам неколико пута учествовао и веома се радо одазивам. И не само у Бањалуци, већ гдје год је нека хуманитарна акција, уколико сам у могућности - рекао је Илић.

Он је рекао да то сматра својом људском обавезом.

- Дакле, и ове године ћу бити у Бањалуци и надам се да ћу тамо видјети многе људе којима се радујем. А што се тиче поруке, сматрам да људима ништа посебно не треба поручивати јер они знају да је људски помоћи. Свако ко може на свој начин треба да помогне - рекао је наш саговорник.

Концерт на коме ће пјевати Илић требало би да почне у понедјељак, 26. децембра, у 20.00 часова на Тргу Републике - плато испред Радио-телевизије Републике Српске.

На концерту би требало да наступе и Марија Шестић, Маја Манојловић, Саша Матић, Ацо Пејовић, Вања Мишић и Жељко Васић.

Донаторско вече, 13. по реду, биће одржано под високим покровитељством предсједника Српске Милорада Додика, 26. децембра.

На том плану је, на иницијативу и захтјев педијатара из Невесиња, Требиња, Зворника, Источног Сарајева, Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче и Бањалуке, исказана потреба да се породилиштима широм Српске обезбиједе транспортни инкубатори и тако омогући савремен транспорт пријевремено рођених беба, а носилац овогодишње акције је Удружење педијатара Српске.