latinica  ћирилица
21/12/2022 |  07:47 ⇒ 08:10 | Аутор: БЕТА

Репрезентација Аргентине хеликоптером евакуисана из Буенос Ајреса (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Аргентине, која је у недјељу освојила Свјетско првенство у Катару, данас успјела се извући из Буенос Ајреса хеликоптером, пошто је предвиђена парада аутобусом била онемогућена због најезде навијача и весеља становништва.
Дочек шампиона у Буенос Ајресу (Фото: EPA-EFE/Beto Caratozzolo) -
Дочек шампиона у Буенос Ајресу (Фото: EPA-EFE/Beto Caratozzolo)

- Свјетски шампиони су прелетјели цијелу планирану руту у хеликоптером, јер је постало немогуће да се настави пут - написала је на Твитеру портпаролка предсједништва Габријела Серути и позвала на наставак славља у миру.

Према подацима градских власти Буенос Ајреса, више од четири милиона људи окупило се дуж пута којим је требало да прође репрезентација, од комплекса зграде Фудбалске федерације Аргентине и центра града. Тај пут је дуг 32 километра.

Предсједник федерације Чикви Тапиа изјавио је прије одлуке о прелијетању хеликоптером да органи безбједности не дозвољавају наставак пута.

- Хиљаду извињења у име свих играча, шампиона - написао је Тапиа на Твитеру.

Фудбалери који су у 11.45 по локалном времену кренули аутобусом, успјели су да пређу десетак километара за три сата. Окупљени навијачи су успоравали вожњу аутобуса.

Локална телевизија је пренијела снимке у којима је између осталог приказан навијач који је безуспјешно покушавао да скочи на аутобус током вожње.

Фудбалска репрезентација Аргентине освојила је у недјељу увече Свјетско првенство пошто је у финалу у Дохи побиједила браниоца титуле Француску послије једанаестераца са 4:2, а послије регуларног дијела и продужетака било је 3:3.