latinica  ћирилица
21/12/2022 |  11:42 ⇒ 14:02 | Аутор: Б92

Меси: Дијего нас је бодрио са неба (ВИДЕО)

Лионел Меси упутио је специјалну поруку пратиоцима на Инстаграму поводом освајања Свјетског купа.
Меси (Фото: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ) - Фото: илустрација
Меси (Фото: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ)Фото: илустрација

Најбољи играч тек завршеног турнира у Катару, послије невиђеног славља цијеле државе и дочека у Буенос Ајресу на ком је било преко четири милиона људи, осврнуо се на пут до освајања пехара.

- Од Грандолија до Свјетског купа у Катару требало је да прође 30 година. Скоро је три деценије како ми лопта даје разлог за радост, али и за тугу. Одувијек сам имао сан да постанем шампион свијета и нисам желио да престанем да покушавам, иако сам знао да нећу престати. Овај Свјетски куп је и за све оне претходнике који нису успјели да га освоје, попут оног 2014. у Бразилу, ког су заслужили због тога како су се борили до самог краја, радили су напорно и жељели све то као и ја - пише Меси.

      View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Није могао да не помене легендарног Дијега Марадону који је 1986. освојио титулу у Мексику.

- Заслужили смо овај трофеј чак и поред тако бурног краја. Ово је и за Дијега који нас је бодрио са неба. И за све оне који су провели вријеме гледајући национални тим не толико због резултата, већ због жеље коју изражавамо, чак и када ствари нису ишле како смо хтјели. И наравно, ово је и за све оне из ове дивне групе и из стручног тима, као и све оне људе уз репрезентацију, који су анонимни, али који даноноћно раде да нам све олакшају - додао је Меси.

Звезда Аргентине за крај поручује:

- Много пута неуспјех је дио путовања и учења, без разочарања је немогуће доћи до успјеха. Хвала вам свима од срца! Напред Аргентина! - поручио је Меси.