latinica  ћирилица
26/12/2022 |  11:48 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Вучевић: До краја идуће године број специјалаца биће повећан на 5.000 (ВИДЕО)

Број припадника специјалних јединица Војске Србије до краја наредне године биће подигнут са 1.500 на 5.000, саопштио је министар одбране Србије Милош Вучевић.
Милош Вучевић (Фото: Министарство одбране и војске Србије) -
Милош Вучевић (Фото: Министарство одбране и војске Србије)

Вучевић је навео да ће Војска имати 5.000 врхунски обучених и припремљених војника, подофицира и официра који су завршили најмодернију, најсавременију обуку, тренинге, теоријску и практичну наставу.

Они који буду посебно обучени у саставу Војске имаће најсавременије наоружање и војну опрему и биће спремни да одговоре на све изазове са којима се суочава отаџбина.

Вучевић је навео да су овакав налог синоћ добили он и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић од предсједника Србије и врховног команданта Александра Вучића, те додао да ће Војска и Министарство одбране испунити тај задатак.

- Тих 5.000 специјално обучених војника Војске Србије биће најснажнија песница која ће разбити у парампарчад лоше жеље и циљеве оних који не воле нашу државу и који желе да науде нашем народу и нашим грађанима - истакао је Вучевић у видео-обраћању путем свог Инстаграма .

      View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Према његовим ријечима, Србија ће до краја 2023. године имати многоструко боље плаћене припаднике специјалних јединица, још боље опремљене и обучене, да увијек буду на висини задатка да чувају отаџбину.