latinica  ћирилица
26/12/2022 |  22:50 ⇒ 27/12/2022 | 07:28 | Аутор: РТРС

Додик: До сада прикупљено око милион КМ (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан на донаторско вече "С љубављу храбрим срцима, истичући да је до сада у овој акцији прикупљено око милион КМ.
Милорад Додик - Фото:
Милорад ДодикФото:

- Промовишући вриједности и хумани однос људи који су спремни да помогну ово друштво показује да није изгубило душу - рекао је Додик, истакавши да је циљ акције обезбиједити средства за набавку 11 инкубатора.

Додик је рекао да је намјера да се у овој акцији за породилишта у Републици Српској и за породилиште у Косовској Митровици обезбиједе транспортни инкубатори за пријевремено рођену дјецу и она која имају евентуално неке компликације, како би имали сигиран транспорт до најважнијих центара у Универзитетски клинички центар у Бањалуци или у Тиршову клинику у Београду.

Предсједник Српске је рекао да постоји намјера и да један инкубатор буде дониран неком од породилишта у ФБиХ уколико буде средстава, од којих је дио већ прикупљен.

Под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика у Административном центру Владе Републике Српске вечерас је одржано 13. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима".