latinica  ћирилица
31/12/2022 |  15:51 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Трагедија у Приједору: Срушио се спортски авион, погинули отац и кћерка (ФОТО/ВИДЕО)

У авионској несрећи која се догодила у непосредној близини приједорског аеродрома, у којој се срушио спортски авион, погинули су пилот и инструктор једриличарства Љубиша Араманда и његова двадесеттрогодишња кћерка.
Несрећа код Приједора -
Несрећа код Приједора

Љубиша је био истакнути пилот и једриличар, планинар, спортиста и предсједник Планинарског Савеза Републике Српске. За сада није познат узрок пада авиона, а на терену су надлежне екипе које врше увиђај.

Фото: РТРС

На магистралном путу Приједор – Козарска Дубица, у непосредној близини аеродрома, око 15 часова пао је спортски авион Цитабриа. Немили догађај десио се пред очима мјештана који живе у непосредној близини и који кажу да је пад авиона трајао свега неколико секунди.

Један од најтежих дана у историји Приједорског ваздухопловства кажу у "Аеро Клуба" . Изгубљен је млади живот и човјек који је дао велики допринос у спортским, хуманим и бројним активностима града и Републике Српске.

Тужилаштво БиХ дало је налог полицији и надлежним институцијама за цивилно ваздухопловство да предузму све како би се утврдили детаљи пада авиона.

Фото: РТРС

Љубишу Араманду Приједорчани знају као човјека који је уложио сву своју снагу и знање у развој ваздухопловства у граду на Сани. Био је страствени љубитељ висина, волио је да осваја и планине.

Био је члан планинарског друштва "Клековача", предсједник Планинарског савеза Републике Српске, радник Електродистрибуције Приједор, спортиста и добровољни давалац крви. Са Љубишом у авиону страдала је и његова двадесеттрогодишња кћерка Андреа Араманда.