latinica  ћирилица
08/01/2023 |  12:22 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Положени вијенци на Спомен-костурницу и гробницу 12 бањалучких беба (ФОТО)

На Спомен-костурницу на Градском гробљу у Бањалуци и на гробницу 12 бањалучких беба данас су положени вијенци и цвијеће поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске.
Полагање вијенаца -
Полагање вијенаца

Вијенац су у име институција Републике Српске положили предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, те изасланици предсједника Републике Српске и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Фото: РТРС

Цвијеће су положиле делегације Вијећа народа и посланика у Народној скупштини Српске, делегација Савеза општина и градова Српске, Министарства одбране у Савјету министара, Оружаних снага и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, те представници организације Републике Српске и других организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Српске.

Након полагања вијенца код Спомен-костурнице, Стевандић је положио вијенац на гробницу 12 бањалучких беба.

 

У Бањалуци је данас положено цвијеће и на Споменик бањалучким бебама.

Цвијеће и вијенац су положили представник кабинета предсједника Републике, директор Универзитетко-клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, представници невладиних организција проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, парламентарац и пензионисани официри француске војске, те породице преминулих беба и Удружења "12 беба".