latinica  ћирилица
08/01/2023 |  15:30 | Аутор: СРНА

Станивуковић: Република Српска се поносно изговара пуним именом

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић честитао је свим грађанима 9. јануар - Дан Републике, поручивши да се Република Српска поносно изговара пуним именом.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Станивуковић је истакао да је Република Српска израз историјског кретања и вишевјековних националних тежњи српског народа, те да је она данас гранитна истина егзистенције народа, а свијест о томе је залог њене будућности, саопштено је из Градске управе.

- Зато се Република Српска поносно изговара пуним именом, отвореног срца и чисте душе. Привлеговани смо да живимо стварност која је за генерације наших предака била далеки сан у који се вјеровало, за који се живјело - рекао је Станивуковић поводом 31. рођендана Републике Српске.

Он је додао да је неопходно да се и појединци и заједница постарају да Српска буде трајна творевина у коју ће и људи сада и они који долазе послије уградити најбоље што имају, не штедећи се било каквог подвижништва, баш онако као што су то чинили они који су је стварали и који су у њене темеље уградили своје животе.

- Наша заједница биће постојана онолико колико јој љубави придаримо и колико свако од нас појединачно буде спреман да у њену судбину угради најплеменитији дио себе. На многаја љета - поручио је Станивуковић.