latinica  ћирилица
08/01/2023 |  20:26 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

Каран: Све спремно за сутрашњи дефиле у Источном Сарајеву

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран позвао је све грађане да присуствују сутрашњем свечаном дефилеу у Источном Сарајеву поводом Дана Републике – 9. јануара, који ће, како је рекао, бити апсолутно безбједан.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран је рекао да су у вези са дефилеом обављене посљедње пробе, те да су на том плану потпуно спремни сви припадници Министарства унутрашњих послова и цивилног сектора, којих ће на манифестацији бити више од 2.500.

Он је за АТВ рекао да ће дефиле у безбједносном и оперативном смислу, те у сарадњи са другим полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ, бити потпуно осигуран, те да неће бити дозвољено да ико поквари свечаност.

- Дакле, грађани као учесници, могу потпуно мирно и безбједно присуствовати дефилеу и прослави Дана Републике - рекао је Каран.

Он је поновио да је Дан Републике потпуно уставан и законит, те да би институције БиХ требало да то прихвате зарад опстанка те земље у интересу свих народа.

- 9. јануар је манифестација државотворности Српске. Напади на тај датум јесу напади свих оних који су против Српске, али неће им то проћи - рекао је Каран.