latinica  ћирилица
08/01/2023 |  21:24 ⇒ 09/01/2023 | 11:02 | Аутор: РТРС

Додик: Република Српска има највећи раст домаћег производа у окружењу (ВИДЕО)

Република Српска има највећи раст домаћег производа у окружењу, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске у интервјуу за Радио телевизију Републике Српске, поводом обиљежавања 31 године постојања Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Република Српска има раст домаћег произовда од четири одсто, и то је највећи у окружењу. Како смо то урадили? Низом мјера које је Влада донијела, сређивањем оптерећености привреде, стимулацијама, потом подршком предузећима - истакао је Додик.

Додик је нагласио да Република Српска мора бити отворена и према Истоку и према Западу.

- Треба да схватимо какво вријеме долази и шта ми можемо да урадимо. Када је у питању електрична енергија, имамо стабилну ситуацију, а када су у питању нафта и гас, ту зависимо од дешавања на тржишту, као у осталом и цијели свијет. Међународни монетарни фонд (ММФ) каже да ће година пред нама бити тежа него претходна - рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске истакао је значај сарадње са Србијом.

- Наш природни, историјски, у сваком смислу је поглед према Србији. Некима се то неће свидјети, али ми ћемо наставити градити односе, привредне, културне, економске и сваке друге, јачајући сарадњу која је на највишем нивоу у сваком погледу - нагласио је Додик.

Комплетан интервју можете погледати ОВДЈЕ.