latinica  ћирилица
09/01/2023 |  08:30 ⇒ 09:01 | Аутор: РТРС

Караџић-Јовичевић: Важан допринос свих нас за опстанак Српске (ВИДЕО)

Свако од нас треба да допринесе да Република Српска опстане још много година, рекла је кћерка првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, Соња Караџић-Јовичевић за наш Јутарњи програм.
Соња Караџић-Јовичевић - Фото: РТРС
Соња Караџић-ЈовичевићФото: РТРС

- Ради се о нади, труду и жељи да свако од нас допринесе да опстане Република Српска, која већ успјешно опстаје 31. годину - рекла је Караџић-Јовичевић.

Кћерка првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и бившег потпредсједница Парламента Српске, истиче да је одувијек постојала нада, да ће Српска која је настала као одговор на силне притиске, заштити свој народ, за шта је био потребан велики труд.

Када је ријеч о настанку имена Републике Српске, Караџић-Јовичевић истиче, да првобитно име није имало смисла за опстанак.

- Проглашењем Српске Републике БиХ, ми као српски народ хтјели смо да заштитимо Србе на територијама БиХ, гдје живи српски народ. Показало се да нема смисла задржати првобитно име, те се испоставило да је неколико људи, дошло на идеју да нам у том имену БиХ није потребна. Показало се да нас БиХ не жели - додаје Караџић-Јовичевић.

Када је ријеч о контакту са оцем, Соња истиче да је он под санкцијама, јер како кажу, он још увијек има утицај на српски народ, још увијек га памте.

- Назвао ме на Божић, а дозвољено му је да има један телефонски позив једном седмично, од пет минута, на енглеском језику - каже Караџић-Јовичевић.

Соња Караџић-Јовичевић је честитала Дан Републике, те и трећи дан Божића, уз поруку "Мир Божији, Христос се роди"!