latinica  ћирилица
09/01/2023 |  22:29 ⇒ 10/01/2023 | 07:25 | Аутор: РТРС

Вучић: Поносан сам на љубав сина Данила према Српској и Космету (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да је поносан што су његовом старијем сину љубав према Републици Српској и српском народу на Косову и Метохији важније од свих других ствари.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Поносан сам што је мом старијем сину љубав према Републици Српској и нашем народу на Косову и Метохији важнија од свих других ствари и надам се да сам макар мало допринијео васпитавајући га на такав начин. А сад, пишите шта хоћете. Живјела Српска, живјела Србија - навео је Вучић на Инстаграму, реагујући на нападе на његовог сина Данила због тога што је отишао на прославу Дана Републике Српске у Бањалуку и Источно Сарајево.

Вучић је објавио и фотографију са сином Данилом.

- Ово смо мој првенац Данило и ја. Сликали смо се у околини манастира Хиландар прије два дана. Одмах посслије тога кренули су најодвратнији напади, не само на мене, већ и на моје дијете зато што је отишао на прославу Дана Републике Српске у Бањалуку и Источно Сарајево -  написао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је навео да су "лагали подједнако и тајкунски медији у Београду, и загребачки и сарајевски, како је део званичне делегације Србије, како то ни Стаљин ни Тито нису радили", те навео да је одлазак на оба мјеста била само Данилова жеља.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.