latinica  ћирилица
14/01/2023 |  08:22 | Аутор: СРНА

Мокри коловози, повећана опасност од одрона

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по влажним или мокрим коловозима, уз повећану опасност од одрона, док у вишим планинским предјелима и преко превоја има поледице.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови су у току на магистралним путевима Градишка - Нова Топола - Клашнице и Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

До краја фебруара ће због радова у тунелу Чељиговићи, на магистралном путу Лапишница - Љубогошта, бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи и Укрина - Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница са Србијом забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара начас.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у Горњи Подградцима и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У ФБиХ се радови изводе на путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу Скела и на магистралним путевима Семизовац - Олово, дионица Чевљановићи - Нишићи, као и Живинице - Ступари.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.