latinica  ћирилица
14/01/2023 |  20:17 ⇒ 23:54 | Аутор: РТРС

У Сарајеву нападнута група из Београда, једна особа повријеђена ножем (ВИДЕО)

У сарајевском насељу Илиџа данас је нападнута група грађана из Београда, а један од њих је повријеђен ножем.

Он је, након што му је указана љекарска помоћ, пуштен из болнице.

Секретар Фудбалског клуба Београд Иван Стојимировић рекао је да је овај напад у Сарајеву изненадио све присутне и да су људи у паници трчали из хотела у којем се догодио.

- Имамо заставу на којој пише "Звездара" ћирилицом, не знам да ли их је то испровоцирало - додао је Стојимировић.

Како је за Кликс испричао један од учесника догађаја, све се одиграло на међународном фудбалском турниру за дјецу који се ових дана одржава у једном хотелу на Илиџи.

Према његовим ријечима, у холу хотела је најприје нападнута група родитеља младих фудбалера ФК Звездара из Београда.

- У једном тренутку родитељи ФК Звездара су имали заставу. Нисмо имали никакву намјеру било кога да провоцирамо. Изненада, једна група је ушла и напала нас сузавцем и хтјела је да отме заставу - испричао је један од родитеља младих фудбалера ФК Звездара.

Како је рекао, они су кренули за њима, али напољу их је дочекала још већа група која је била маскирана, а имали су бакље и ножеве.

Тада су их поново напали, а једног родитеља су повриједили ножем.

Из МУП-а КС потврђено је за РТРС да је дошло до инцидента, али без детаља.

- Полиција је обавијештена да је дошло до нарушавања јавног реда и мира на подручју Илиџе, те да је том приликом једна особа повријеђена, према првим информацијама, оштрим предметом, и превезена је на указивање љекарске помоћи. Није животно угрожена - рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, Мирза Хаџиабдић.

Према његовим ријечима, полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС предузимају мјере и радње на расвјетљавању свих околности везаних за овај догађај. За сада не могу дати више информација.

Из Амбасаде Србије у Сарајеву Срни је речено да су упознати са инцидентом који се десио на Илиџи.

Медији у Србији објавили су снимак за који се тврди да је настао јутрос у Сарајеву током међународног фудбалског турнира за дјечаке "Шампион јуниор куп", а на којем се види како група дјечака скандира "убиј Србина", послије чега је услиједио низ инцидената усмјерених против српске дјеце, као и одраслих који су били у њиховој пратњи.