latinica  ћирилица
15/01/2023 |  07:48 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Од сутра обилне падавине; У приправности Цивилна заштита, Воде Српске и Хеликоптерски сервис (ВИДЕО)

Од сутра се у Републици Српској и региону очекују обилне падавине због чега се предузимају све превентивне мјере у циљу спречавања могућих поплава. У приправности су Цивилна заштита, Воде Српске и Хеликоптерски сервис.
Цивилна заштита - међународна вјежба - Фото: СРНА
Цивилна заштита - међународна вјежбаФото: СРНА

Из Републичке управе Цивилне заштите упутили су допис локалним заједницама да обаве све припреме, а то је од њих затражио и предсједник Републике Милорад Додик.

Обилна киша падаће од 16. до 20. јануара, а највише падавина очекује се у уторак и сриједу. Црвена зона је Херцеговина, а натпросјечно велику количину кише, метеоролози предвиђају и у Сарајевско-романијској регији и западној Крајини.

Усљед екстремно велике количине падавина у Црној Гори, очекује се нагли раст водостаја ријеке Дрине. У градовима у сливу Дрине предузимају се мјере одбране од поплава.

Милан Новитовић, вршилац дужности директора Цивилне заштите нагласио је да су још увијек свима у сјећању поплаве које су задесиле овај регион 2014. године.

- Морамо бити на опрезу и у складу са ситуацијом реаговати на терену. Имамо довољно ресурса да реагујемо на терену, а по приоритетима по обласстима ћемо и реаговати - истакао је Новитовић.