latinica  ћирилица
15/01/2023 |  09:27 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Сарајево: Ухапшена четири лица због напада на Београђане; Министар најавио нова хапшења (ВИДЕО)

Ухапшена су четири лица због напада на родитеље младих фудбалера из Београда на Илиџи, министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица.
МУП Кантона Сарајево - Фото: илустрација
МУП Кантона СарајевоФото: илустрација

Ухапшени су Е.Б (19), А.Т. (27), Х.Д (28) и Е.Х. (23), а сва четворица су са подручја Кантона Сарајево, потврдио је за РТРС портпарол МУ/П-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

- Током дана биће извршена криминалистичка обрада, а припадници полиције настављају и даље у раду на расвјетљавању и документовању свих сегемената овог догађаја - поручио је Хаџиабдић.

Катица је рекао да је у току потрага за још неколико починилаца, те да је увјерен да ће се до краја дана и та лица бити лишена слободе.

Он је додао да МУП и Влада Кантона Сарајево осуђују овај догађај.

- Предузели смо све надлежности, у току је идентификација починиоца. Током ноћи идентификована су четири починиоца која су извршила кривично дјело насилничко понашање - рекао је Катица.

Подсјећамо, у сарајевском насељу Илиџа јуче је нападнута група грађана из Београда која је са дјецом учествовала на Међународном фудбалском турниру за дјечаке "Шампион Јуниуор куп". Један од њих је повријеђен ножем.

Родитељи дјеце из Београда изјавили су да су им нападачи прередили пакао и да су им рекли "само смо вас Србе чекали".

10 до 15 момака са фантомкама су родитеље испрскали сузавцем након чега су изболи ножем једног момка са Звездаре.

Нападу хулигана, тврде родитељи, претходио је инцидент за вријеме утакмице у сали хотела, гдје је група дјечака, учесника турнира, скандирала "Убиј Србина".