latinica  ћирилица
15/01/2023 |  10:12 | Аутор: РТРС

Стевандић: Само један у низу инцидената

Најоштрије осуђујем нападе на дјецу и њихове родитеље, који се десио у Сарајеву. Једини разлог оваквог напада био је тај што су ти људи дошли из Србије, а на жалост видимо да се овде не ради о изолованом случају напада, већ је само још један у низу ицидената, истакао је Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, коментаришући напад на родитеље дјеце из Београда на Илиџи.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Ни најмање ме изненађује и реакција званичника из Сарајева и Федерације БиХ који на сваки начин желе да прикрију чињеницу да је мотив овог злочина мржња према Србима, јер тако би се нарушио мит који се пажљиво гради, да је Сарајево толерантан град - истакао је Стевандић. 

Он је нагласио да се случајно овако нешто десило у Бањалуци или Београду, да би се то врло брзо етикетирало као неки великосрпски национализам, а експресно би се огласиле све политичке партије и организације, а вјероватно и многе амбасаде да осуде напад.

- Али, напад се десио у Сарајеву, па неки очигледно сматрају да није битно да се знају чињенице.  У дјечијој и спортској манифестацији нема мјеста ни за политику ни за насиље, и надам се да ће кривци за ово нечувено дјело бити брзо и оштро кажњени.