latinica  ћирилица
15/01/2023 |  11:51 | Аутор: СРНА

Ћосић: Напад на Илиџи је резултат хистерије политичког Сарајева

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је Срни да су напад на родитеље младих фудбалера из Србије и скандирање "Убиј Србина" у Сарајеву резултат непрестане хистерије политичког Сарајева према свему што је српско.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- Сва хистерија око Дана Републике, сва хистерија која посљедњих година прати политичко Сарајево, доводи до тога да се међу радикалним групама људи ствара негативна атмосфера - рекао је Ћосић и поручио да они који доводе до оваквог стања треба да се запитају.

Ћосић је напоменуо да сваки дан у Источном Сарајеву и на Јахорини борави одређени број Бошњака из Сарајева, али да се никада ништа слично није десило.

- Ми не ширимо мржњу за разлику од политичког Сарајева. Надам да је ово синоћ изолован инцидент, да је једна мала група хулигана довела до тога да се угрозе дјеца и родитељи из Србије - рекао је Ћосић.

Он је изразио очекивање да ће починиоци који су похапшени бити адекватно и што прије бити осуђени.

- То би био показатељ да систем функционише. Свако отезање оставиће простор да се овако нешто понове - рекао је Ћосић.

Он је закључио да, након напада на Илиџи, сва прича о суживоту, коју политичари из Сарајева покушавају да протежирају, пада у воду.

Једна особа из Београда повријеђена је јуче ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа, када су маскирани хулигани напали групу родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба Звездара из Београда који учествују на међународном турниру.

На мети је био један од родитеља који је носио заставу на којој је ћирилицом писало "Звездара".

Нападу је претходио још један инцидент када је група осмогодишњака из Сплита скандирала "Убиј Србина" за вријеме утакмице против српских вршњака.