latinica  ћирилица
15/01/2023 |  13:08 | Аутор: СРНА

Ђокић: Забрињава будућност БиХ јер мржњу испољавају дјеца

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је Срни да је застрашујуће да дјеца у себи носе мржњу, која прераста у насиље, што се и видјело на примјеру вријеђање српске дјеце на фудбалском такмичењу у Сарајеву и напада на њихове родитеље у хотелу на Илиџи.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- Дјеца су плоча на којој садржај исписују њихови родитељи и заједница у којој они живе и одрастају. Овдје је одговорност на њима - навео је Ђокић.

Он је истакао да посебно забрињава будућност БиХ, јер мржњу испољавају дјеца.

- Ово је велика поука и посљедње упозорење да се у смислу образовања, васпитања и породичног живота треба нешто мијењати ако желимо да живимо мирно и нормално на овим просторима у будућности - рекао је Ђокић.

Он је навео да реакција и осуда овог чина од надлежних институција у Сарајеву не умањује његову тежину и нагласио да је поносан на свој народ, Републику Српску и Србију, као и Београд, у који сви, како је навео, радо иду и безбиједно се осјећају.

- То значи да ми као народ не мрзимо. Овакав чин, гдје су затрована дјеца реаговала непријатељски према својим вршњацима из српског народа, показује да је потпуно погрешна политика коју годинама води Федерација БиХ, а очигледно и бошњачки народ - сматра Ђокић.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа, када је јуче нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који учествују на међународном турниру.

Нападу је претходио још један инцидент када је група осмогодишњака из Сплита скандирала "Убиј Србина" за вријеме утакмице против српских вршњака.