latinica  ћирилица
17/01/2023 |  08:37 | Аутор: СРНА

Koловози мокри, поледица у вишим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мокри и клизави на већини путева, поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја, док у котлинама магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Клизави коловози - Фото: РТРС
Клизави коловозиФото: РТРС

Због минерских радова, данас ће од 14.00 до 16.00 часова бити десетоминутних обустава саобраћај на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта на каменолому "Хан Дервента" у општини Пале.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два".

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком Због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На путевима у ФБиХ снијег пада на појединим дионицама у вишим предјелима, а тренутно се задржава на коловозу на путевима: Купрес-Шуица-Ливно, Гламоч-Млиништа, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Турбе-Угар, Коло-Томиславград-Шуица и Ливно-Карлов Хан.

У тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком због радова, док се ноћу обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова, спорије се саобраћа и на магистралном путу Живинице-Ступари, код мјеста Ђурђевик, као и на магистралном путу Мостар-Столац, те код петље Блатуша у Зеници и код скретања за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.