latinica  ћирилица
18/01/2023 |  10:06 ⇒ 11:49 | Аутор: РТС

Мадона на турнеји слави 40 година каријере

Мадона позива љубитеље њене музике на прославу четири деценије рада - велику свјетску турнеју "The Celebration".
Мадона (Фото: EPA/Tannen Maury) -
Мадона (Фото: EPA/Tannen Maury)

Краљица попа ће у 35 градова широм планете посетити своје обожаваоце и повести их на уметничко путовање кроз претходне четири деценије и одати поштовање граду Њујорку у којем је почела њена музичка каријера.

Свјетска турнеја краљице попа Мадоне носи назив "The Celebration Tour", обухватиће 35 градова, а почиње у Сјеверној Америци 15. јула у Роџерс арени у Ванкуверу.

Послије тога 64-годишња пјевачица стиже у Детроит, потом Чикаго, па Њујорк, Мајами, Лос Анђелес и у још неколико градова пре него што се спектакл пресели у Европу.

Мадона ће током јесени наступати у 11 градова Старог континента укључујући Лондон, Барселону, Париз и Стокхолм. Серијал концерата завршиће се у Амстердаму, у петак, 1. децембра 2023.

- Узбуђена сам што ћу истражити што више пјесама у нади да ћу својим обожаваоцима пружити шоу који су чекали - каже Мадона у саопштењу објављеном на сајту.

Најава турнеје била је донекле очекивана јер је пјевачица недавно "рашчистила" свој верификовани налог на Инстаграму, то јест обрисала све објаве, што је протумачено као претходница неке велике вијести.

Једна од првих објава био је клип у којем Мадона уз мноштво псовки и провокативних питања и изазова које размењује са познатим пријатељима наводно пристаје да организује турнеју.

У игри "Истина или изазов" поред Мадоне учествују Дипло, Џад Апатоу, Џек Блек, Лил Вејн, Лари Овенс, Ерик Андреа, Ејми Шумер и други.

Одговарајући на изазов који јој поставља глумица Ејми Шумер, Мадона каже да има много пјесама ако буде правила листу из све четири деценије и пита се да ли би људи дошли на такав концерт.

Одговор на то питање биће убрзо познат јер ће улазнице за Мадонину турнеју бити пуштене у продају већ у петак.