latinica  ћирилица
18/01/2023 |  15:37 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

У ИРБРС нема кршења прописа о радном времену

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске информисала је Владу Републике Српске, односно Министарство финансија Републике Српске да у ИРБРС нису евидентирани случајеви кршења одредаба прописа којима се регулишу радни односи, у дијелу поштовања радног времена, тј. евиденције запослених на радним мјестима, соапштено је из ИРБРС.
Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (Фото: ИРБРС) -
Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (Фото: ИРБРС)

Саопштење ИРБРС преносимо у цијелости:

Поводом информација које су се појавиле у јавности у вези са анонимним пријавама у којима се наводи да у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске има запослених који не долазе на посао, а примају плату јавност информишемо о сљедећем:

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске информисала је Владу Републике Српске, односно Министарство финансија Српске да у ИРБРС нису евидентирани случајеви кршења одредаба прописа којима се регулишу радни односи, у дијелу поштовања радног времена, то јест евиденције запослених на радним мјестима.

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, њено руководство и запослени у потпуности слиједе своје обавезе и одговорности, како је то и дефинисано законом и одлукама органа Банке.

ИРБРС је због пожара који је 1. маја 2022. захватио зграду у којој се налази сједиште и просторије наше Банке у Бањалуци од маја до краја 2022. године, кад је упућен допис Владе о провјери одредаба прописа, била у посебном/привременом режиму рада, због недостатка радног простора.

Стога је Управа Инвестиционо-развојне банке Републике Српске донијела одлуку о организацији рада у смјенама, у простору ИРБРС који је био употребљив, и о раду од куће.

Користимо прилику да још једном захвалимо свим запосленим у Инвестиционо-развојној банци Републике Српске за стрпљење и разумијевање, јер смо другу половину протекле године сви заједно радили у ванредним и врло тешким условима.

Упркос томе процес пласмана кредита за грађане и привреду Републике Српске, као и друге активности Банке, одвијали су се редовно, а пословни план за 2022. годину је премашен.