latinica  ћирилица
18/01/2023 |  16:52 ⇒ 19:10 | Аутор: Агенције

Вучић из Давоса: Закључци Европског парламента су невјероватни

Закључци Европског парламента су невјероватни и то је омча око врата Србије, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr)

- То није мени омча око врата, него свима нама. Мени не могу ништа, ја немам ништа у иностранству. То је напад и омча за Србију. Има људи којима је земља задња рупа на свирали - казао је Вучић.

Вучић је поручио да је у позадини тога притисак, напад и омча око врата Србији, али да Србија неће ћутати и правити се да је задовољна.

- Видите у овом папиру Европске уније, кажу да се нападну сви сецесионисти. А они сецесионисти, они провели насилну сецесију дијела наше територије. Дакле, докле тај безобразлук може да иде. Не можете да издржите, немам ријеч коју бих употријебио. Они траже да осудимо и санкционишемо оне који подржавају сецесију, ваљда дијелове КиМ и дијелове БиХ. Они који су бомбардовали једну земљу и извршили насилну сецесију. И ви то када читате да не поверујете. И онда читате дио медија: "Омча око врата Вучићу". Па није, то је омча за цијелу земљу - казао је Вучић.

Вучић је рекао данас да је пред Србијом одлучујућа година, једна од тежих у савременој историји.

- Пред нама су тешка времена, имајући у виду разговор са Мирославом Лајчаком, једино што их занима су санкције Русији и независно Косово - рекао је Вучић новинарима у Давосу.

Вучић је рекао да ће се у петак састати са пет међународних представника, међу којима и са Лајчаком.

- Очекујем тежак разговор, а послије консултација са Владом, током викенда обавијестићемо јавност о новим мјерама и шта се од Србије тражи по питању КиМ и санкција - навео је он.