latinica  ћирилица
18/01/2023 |  16:56 | Аутор: РТРС

Шамац: Бацио три бомбе на локал, па покушао испалити зољу

Бранко С. ухапшен је након што је бацио три ручне бомбе испред локала "Три Брљка" , а затим покушао и да испали ракету из ручног бацача "зоља" потврђено је Гласу Српске.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Све се десило јуче у мјесту Писари код Шамца и на срећу у експлозији бомби није нико повријеђен, док су оштећени поменути локал, оближња кућа и возило које било у близини.

Из Полицијске управе Бијељина, наводећи иницијале, рекли су да поменутог терете за изазивање опште опасности, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних матрија и оштећење и одузимање туђе ствари.

- Полицијски службеници Полицијске станице Шамац, 17. јануара поступали су по пријави, да се испред угоситељског објекат у мјесту Писари општина Шамац, налази непознато мушко лице који је у правцу наведеног објекта бацио три ручне бомбе и да исти расклапа ручни бацач "зољу".

Приликом наведеног наступила је материјална штета, док повређених лица није било. Полицијски службеници су по запримљеној пријави одмах изашли на лице мјеста гдје су затек ли лице које су идентификовали и утврдили да се ради о Б.С. из Писара. Од стране полицисјких службеника лице је лишено слободе - наводи се у полицијском саопштењу.

Додаје се да је након хапшења полиција на три локације у мјесту Писари и Шамац претресла просторије које је користило лице лишено слободе.

- Приликом претресања пронађена је и одузета одређена количина муниције. О свему је обавјештен поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју. Лице С.Б. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Добоју - наводи се у саопштењу.