latinica  ћирилица
18/01/2023 |  21:03 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

Добој: Одржан Богојављенски концерт

Наступом 11 локалних извођача вечерас је у Добоју одржан концерт класичне музике поводом Богојављења са разноликим програмом, који је био састављен од популарних класичних мелодија и обрада рок композиција.
Концерт класичне музике у Добоју - Фото: СРНА
Концерт класичне музике у ДобојуФото: СРНА

Концерт је организовао добојски Центар за културу и образовање, чији је директор Лидија Жарић рекла новинарима да овај наступ може да уђе у историју града као први концерт класичне музике у извођењу Добојлија.

Ријеч је о Љубици Тимановић, Тамари Гојковић, Александру Вукојевићу, Младену Јанковићу, Дуњи Јанковић, Дејану Тркуљи, Викторији Миодраговић, Борису Попадићу, Лазару Радоји, Милошу Миливојевићу и Марку Тошићу.

Јанковић, виши асистент катедре за теорију музике Академије умјетности у Бањалуци, рекао је да је богојављенски концерт бренд града Добоја који траје готово три деценије и да је лијепо, али не и лако, наступати пред домаћом публиком.

Тимановићева, која је професор хармонике и музички педагог, рекла је да је припрема сваке композиције била изазов, од којих је издвојила "Позови ме по имену" Николаја Расторгујева и "Боемска рапсодија" Фредија Меркјурија.

Концерт је одржан у сали Основне музичке школе "Маркос Португал" чији је директор Александар Вукојевић рекао да је вечерашњи концерт први пројекат који је окупио 11 Добојлија, од професора до ученика.

Сутра, 19. јануара, на Богојављење у 18.00 часова у сали "Слобомир П Универзитета" свечано је бити отворена ликовна изложба "Запад у источном руху" Мирне Јовановић из Добоја.