latinica  ћирилица
19/01/2023 |  11:11 | Аутор: РТРС

У Српској 14 новозаражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 98 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 14 особа.
Лабораторија (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Лабораторија (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Ради се о седам мушкараца и шест жена, од којих су двије млађе, четири средње и осам старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, шест особа је из Бањалуке, по двије из Бијељине и Котор Вароша и по једна из Кнежева, Прњавора, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђен 120.541 случај вируса корона, а преминуло је укупно 6.609 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 452.145 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 43, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 23, а у осталим болницама 20. На респиратору су три особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске 2 и Болница Добој једна особа).