latinica  ћирилица
19/01/2023 |  22:30 ⇒ 20/01/2023 | 07:20 | Аутор: РТРС

Дрина поплавила насеља у Зворнику; Водостај у порасту (ВИДЕО)

Дрина која се излила на пољопривредно земљиште током дана у зворничким мјесним заједницама Тршић и Роћевић, и даље пријети. У ноћи се очекује пораст водостаја Дрине у Зворнику из правца Бајине Баште. У Каракају вода је ушла у подрумске просторије четири куће. Угрожено је још 50-ак домаћинстава. Уrожени су и објекти у викенд насељу Средњи Шепак.
Набујала Дрина -
Набујала Дрина

Неизвјесна је ноћ за становнике насеља Терминал у Каракају. Вода из ријеке Хоче излила се у подрумске просторије кућа. Ни вреће са пијеском нису спријечиле улазак воде. Мјештани којима вода још увијек није угрозила домаћинства још страхују.

Иза поноћи, очекује се раст водостаја Дрине у Зворнику. То значи и бесану ноћ за мјештане Каракаја, јер Дрина диктира водостај ријеке Хоче.

- Из 10-так кућа евакуисано је становништво, старији, непокретни, у четири куће је ушла вода и то од ријеке Хоче која је успорена због раста Дрине, буквално је кренула уназад и излила се - истакао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника и шеф Штаба за кризне ситуације.

Ватрогасци су у току дана испумпавали воду из поплављених домаћинстава. 140 породица у овом насељу брину и за домаћинства и помоћне објекте на овом подручју. Трећи пут им, кажу, поплава угрожава имовину, стоку, и све што су стекли.

У Туковима код Приједора вода се излила из корита на локални пут према Бишћанима, који је сада у прекиду. Очекују да ће се вода током ноћи повући.