latinica  ћирилица
20/01/2023 |  07:46 ⇒ 08:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Минут до дванаест за примјену споразума Београда и Приштине

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је за Танјуг да не сматра да је долазак "петорке" дан Д за Србију, али да мисли да је свакако посљедњи тренутак за примјену споразума Београда и Приштине.
Марко Ђурић (Фото:  TANJUG/ RADE PRELIC) -
Марко Ђурић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC)

- Свакако је минут до дванаест за примјену Бриселског споразума, за поштовање Вашингтонских принципа и за нормализацију стања на терену и заустављања Куртијевих потеза који су претходних мјесеци задали много главобоље не само нашим људима који живе на КиМ већ и дестабилизовали читав регион - рекао је Ђурић.

Како је рекао, од 24. фебруара прошле године Курти "континуирано и непрекидно настоји да насилним методама поткопа и ослаби српске позиције".

- Једино што је успио да уради то је да поткопа и ослаби стабилност у овом дијелу Европе. Србија напредује, развија се унапређује своје економске и политичке капацитете, самоувјерено и одговорно се односи према процесу дијалога - истиче Ђурић.

Наглашава да је предсједник Србије Александар Вучић "стао иза српског народа на КиМ", у претходним недјељама и мјесецима када је безбједност била угрожена".

- Ово је за Србију значајан дан, али дан у коме ће српска делегација и српски предстваници са Вучићем на челу водити рачуна о интересима Србије и будућности како Срба на КиМ, тако Србије у цијелости - закључио је Ђурић.