latinica  ћирилица
20/01/2023 |  07:54 ⇒ 07:57 | Аутор: sputniknews.com

Антонов: САД покренуле тотални хибридни рат против Русије

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници покренули су тотални хибридни рат против Русије на њеној територији, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Анатолиј Антонов (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Према његовим ријечима, САД истовремено намамљују НАТО партнере да "финансирају ренесансу америчког војно-индустријског комплекса".

- Толики новац "одбрана" САД није видјела чак ни у годинама Хладног рата - додао је Антонов.

Политички курс Вашингтона води катастрофалном сценарију

Поред тога, Антонов је нагласио да Русија стално упозорава САД да њихова политика води свијет ка катастрофалном сценарију.

- Ми стално упозоравамо Вашингтон да политика које се држе како бисмо били поражени "на бојном пољу" убрзано води свијет ка катастрофалном сценарију - рекао је он новинарима.

Антонов је такође демантовао тврдње да Русија, наводно, пријети примјеном нуклеарног оружја, назвавши их "празним и неодговорним".

- Нико у политичком и војном руководству Русије никада се није изјашњавао на тај начин додао је дипломата.

Руски амбасадор је раније изјавио да се Сједињене Америчке Државе у односима са Русијом руководе сталном жељом да се самопотврђују у духу Хладног рата.

Антонов је истакао да се Вашингтон све више увлачи у украјински сукоб, губећи инстинкт самоодржања, а испоруке све моћнијег наоружања Кијеву говоре о расположењу САД за ескалацију.