latinica  ћирилица
20/01/2023 |  12:16 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

"Недопустиво понашање Петровића - не сарађује са републичким институцијама"

Директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић оцијенио је да се градоначелник Бијељине Љубиша Петровић неодговорно понаша у условима ванредне одбране од поплава и да не сарађује са институцијама Републике Српске, што је недопустиво.
Бијељина-Градска управа (Фото: gradbijeljina.org) -
Бијељина-Градска управа (Фото: gradbijeljina.org)

- Не одговара на позиве премијера Српске Радована Вишковића који би да се информише о ситуацији у Семберији усљед падавина и то оставља без коментара. Никакав коментар немам. Лично сам га јутрос контактирао прије него што смо увели стање ванредне одбране од поплава, позивао његов број телефона и није ми се јављао - рекао је Миловановић Срни.

Он је додао да је покушавао да оствари контакт са градоначелником и посредством његовог шефа кабинета, те понудио да са својим људима техничке струке оде на састанак у Градску управу.

- Покушавао сам то како бисмо се договарали шта да чинимо ако ситуација буде још алармантнија, али ни на моје позиве није одговарао тако да просто немам коментар - рекао је Миловановић.

Он је поновио да је недопустиво да се неко на таквој функцији тако понаша.

НОВИТОВИЋ: ПЕТРОВИЋ ДА РЕАГУЈЕ У ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић сматра да градоначелник Бијељине Љубиша Петровић треба да реагује у интересу свих грађана у условима ванредне одбране од поплава и да се понаша у складу са законом, а не да има политички приступ и да се не јавља на позив премијера и надлежних институција.

- У оваквим ситуацијама наша политика и политички ставови и интереси треба да буду далеко иза онога што су наше обавезе према грађанима - рекао је Новитовић Срни.

Новитовић истиче да у оваквим ситуацијама прекид комуникације није најбољи избор, али да је то Петровићево понашење и његов приступ.

ПЕТРОВИЋ ДУЖАН ДА САРАЂУЈЕ СА ИНСТИТУЦИЈАМА

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изјавио је да градоначелник Петровић мора сарађивати са званичницима и инститицијама Републике Српске, посебно у условима ванредне мјере одбране од поплава и све лично оставити пострани.

Ђурђевић сматра веома неодговорним што неко ко је командант Штаба цивилне заштитене не одговара на позиве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и осталих надлежних, те поручио Петровићу да се у оваквим ситуацијама морају оставити по страни "лични афинитети".

- Он је због свих грађана које представља дужан да сарађује са свим институцијама и органима Републике Српске, посебно у оваквим ситуацијама - рекао је Ђурђевић Срни.

Он сматра да је овакво понашање градоначелника за сваку осуду и да од тога штету, како каже Ђурђрвић, могу имати само грађани Бијељине и Семберије.

- Искрено се, ипак, надам да до такве штете неће доћи - рекао је Ђурђевић.

Подсјећамо, док ријека Дрина пријети Семберији, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић не одговара на позиве из Владе Републике Српске, Јавне установе "Воде Српске" и Републичке управе цивилне заштите, сазнаје РТРС у Влади Српске.