latinica  ћирилица
20/01/2023 |  13:18 ⇒ 13:19 | Аутор: Агенције

Ђерона: Морамо да дамо 100 одсто у наредне двије утакмице

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона рекао је данас да ће екипа дати све од себе у преостале двије утакмице на Свјетском првенству у Катовицама.
Тони Ђерона (Фото: EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT, илустрација) -
Тони Ђерона (Фото: EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT, илустрација)

Рукометаши Србије изгубили су синоћ од Норвешке 31:28 у првој утакмици друге фазе такмичења на СП.

- До три ујутру смо гледали видео са утакмице против Норвешке, анализирали смо грешке, посебно друго полувријеме када су грешке у нападу повлачиле грешке у одбрани - рекао је Ђерона, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.

Србија ће сутра од 15 часова и 30 минута играти против Аргентине.

- Послије подне ћемо представити играчима приказ њихових грешака, како би могли да науче из онога што се десило од 36. минута па на даље. Такође, јако је важно опоравити играче јер нас већ сутра очекује дуел са Аргентином, а ми морамо да дамо 100 одсто у наредне двије утакмице. Сваки гол је битан и докле год постоје теоријске шансе, имамо чему да се надамо, али и обавезу да завршимо првенство на најбољи могући начин - рекао је Ђерона.

У утакмици са Норвешком лијеви бек Марко Милосављевић у једном тренутку нашао се на позицији лијевог крила.

- Овдје сам да дам све од себе шта год играо и колико год играо. Трудим се да се прилагодим свакој позицији на којој се налазим. Сада сам ја био у тој улози да сам са бека прешао на крило, раније је то био случај са Алексом Колаковићем. На нама је да одговоримо захтјевима и пружимо допринос екипи. Атмосфера између играча и стручног штаба је увијек на мјесту, трудимо се да се заједно издигнемо из ове ситуације - закључио је Милосављевић.

Прво мјесто на табели имају Норвешка и Њемачка са по шест бодова.

Холандија је трећа са четири, док је Србија четврта са два бода.

Катар и Аргентина нису освојили ниједан бод. Пласман у четвртфинале избориће двије најбоље пласиране селекције из сваке групе.