latinica  ћирилица
20/01/2023 |  16:45 ⇒ 18:02 | Аутор: СРНА

Лепосавић погодила највећа природна катастрофа у посљедњих 50 година

Општину Лепосавић задесила је највећа природна катастрофа у посљедњих 50 година, рекао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Игор Поповић, те додао да ће бити формиране комисије за процјену штете како би проблеми били ријешни у најкраћем могућем року, уз помоћ државе Србије.
Лепосавић (Фото: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs) -
Лепосавић (Фото: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs)

Представници Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију обишли су данас поплављена села на подручју општине Лепосавић, гдје је констатовано тешко стање и обећана помоћ државе.

- Притока Ибра и бујични потоци потопили су читава домаћинства у селу Боровик, потопљена је фарма свиња у Кајкову, оштећен мост у Јошаници, објекат Пољопривредне школе у Лешку - рекао је Поповић.

Он је навео да је ситуација тешка и у брдско-планинским селима гдје је прекинута комуникација, те додао да је формиран Кризни штаб на терену који прати ситуацију.

- Наше је да као представници Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије будемо увијек са својим народом и помогнемо тамо гдје је неопходно - рекао је Поповић за РТС.

Представници Канцеларије наставили су обилазак поплављених предјела у општини Звечан са предсједником Привременог органа општине Иваном Тодосијевићем који их је детаљно информисао о проблемима који су настали, а у наставку дана обићи ће и Сјеверну Косовску Митровицу и Зубин Поток.

За сутра је планиран обилазак поплављених српских средина јужно од Ибра.