latinica  ћирилица
20/01/2023 |  17:29 ⇒ 21/01/2023 | 07:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: До сада најтежи разговор са међународним представницима о Космету

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у Београду са представницима "четворке" и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком имао веома тежак и можда и најтежи разговор који су имали до сада.
Састанак у Београду (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs) -
Састанак у Београду (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs)

- Имали смо отворену и озбиљну дискусију, оно око чега смо сагласни, јесте да замрзнути конфликт није рјешење, јер је само питање тренутка када ће неко да га одмрзне и када ће неодговни појединци да уруше мир цијелог Западног Балкана - истакао је Вучић.

Истакао је да је као предсједник Србије данас недвосмислено био суочен са проблемима и изазовима који би били стављени пред Србију ако се не би усагласили са предложеним планом за КиМ.

- Под тим условима тражили смо од четвроке и Лајчака - представника САД, Њемачке, Француске и Италије, да помогну свима нама у превазилажењу турбуленција са којима се суочавамо на КиМ. И сматрамо да је крајње вријеме да се формира ЗСО која је не само обећана већ и потписана прије 10 година. То је питање хитности, јер тек послије тога је могућ разговор и повратак у институције и каква таква нормализација ситуације - поручио је Вучић.