latinica  ћирилица
20/01/2023 |  18:40 ⇒ 18:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Утакмица са САД је све само не екскурзија

Ужељели смо се рада послије Мундијала, прошао је период у коме смо анализирали, гледали гдје смо гријешили и надам се да данас и поред снијега почињемо са радом, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић за сајт ФСС.
Драган Стојковић Пикси (Фото: Танјуг/ Тара Радовановић) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: Танјуг/ Тара Радовановић)

Фудбалери Србије играће пријатељски меч са селекцијом Сједињеним Америчким Државама 26. јануара у Лос Анђелесу.

- Изабрали смо 17 играча за ову утакмицу, која није у ФИФА календару. Захвалио бих свим клубовима који су пустили играче. Морам да напоменем да играча Партизана и Црвене звезде нема на списку, али то је одлука клубова. Они на то имају право и нема никаквог проблема. Само сам хтио да видим неке играче уживо на дјелу. Ово је група играча који су добро познати, показали су се у домаћој лиги. Када се укаже оваква прилика они заслужују да буду овдје. Питање је да ли могу да покажу таленат на вишем нивоу, то ћемо видјети. Утакмица са селекцијом САД представља све само не екскурзију. Она представља одличну прилику да играчи покажу свој таленат. Март је близу, почињу квалификације и они имају све у својим ногама, да покажу да им је мјесто у А селекцији - изјавио је селектор Стојковић, преноси Тањуг.

Осврнуо се селектор фудбалера Србије и на квалификације за Европско првенство које почињу у марту.

- Једва чекам март, због неуспјеха и очекивања које је нација имала од нас. Чекамо тај поправни испит. Сваке квалификације доносе тај изазов и то неко морање да будемо у врху да бисмо учествовали на таквом такмичењу. Биће успјех ако успијемо да одемо на Европско првенство послије 24 године. Жеља нам је и циљ да имамо континуитет играња на великим такмичењима. Тако се стичу и самопоуздање и неке побједничке навике. Задржали смо добру атмосферу и добар дух - закључио је Стојковић.