latinica  ћирилица
20/01/2023 |  22:23 | Аутор: СРНА

Протођакон Јарамаз погинуо у саобраћајној несрећи

Протођакон Владимир Јарамаз (43) погинуо је данас у саобраћајној несрећи на магистралном путу Никшић-Подгорица, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.
Владимир Јарамаз -
Владимир Јарамаз

- Отац Владимир је рођен је 10. маја 1980. године у Никшићу. Студирао је Богословски факултет у Фочи и Београду, као и Факултет визуелних умјетности у Подгорици. У чин ђакона рукоположен је 6. јануара 2010. године, а чином протођакона одликован је 21. фебруара 2015. године - наводи се у саопштењу.

Из Митрополије наводе да је протођакон Владимир иза себе оставио супругу Милицу и ћерке Ангелину и Дивну.

Сахрана протођакона Јарамаза обавиће се у недјељу, 22. јануара, на градском гробљу у Никшићу, послије опијела које ће бити служено у Саборној цркви Светог Василија Острошког у 14 часова.

Из Управе полиције Црне Горе раније данас су саопштили, наводећи иницијале, да је погинуо Никшићанин у саобраћајној несрећи у мјесту Страшевина на магистралном путу Никшић-Подгорица.

У директном судару два аутомобила повријеђене су четири особе, међу којима је двоје дјеце.

Полиција је навела да су ватрогасци морали да помогну како би извукли Никшићанина који је погинуо на лицу мјеста.

Црногорски медији су јавили да је Јарамаз био у аутомобилу са супругом и двоје дјеце, који су превезени у никшићку Општу болницу.

Из Болнице у Никшићу су навели да седмогодишње дијете има лаке повреде, а да дванаестогодишњакиња има повреде главе и да је упућена у Клинички центар.

- Њихова мајка М.Ј. примљена је на хирургији и има лакше повреде. Особа из другог аутомобила примљена на хирургији за сада нема знакова тежих повреда - рекли су из никшићке болнице.