latinica  ћирилица
21/01/2023 |  07:19 ⇒ 10:33 | Аутор: РТРС

У Српској водостаји ријека у благој стагнацији

Бијељина је најугроженија локална заједница у Српској гдје су на снази ванредне мјере одбране од поплава, али је водостај ријеке Дрине у стагнацији.
Рудо - Фото: РТРС
РудоФото: РТРС

Локална заједница у Српској гдје су на снази ванредне мјере одбране од поплава, али је водостај ријеке Дрине у стагнацији.

Ријека Дрина на подручју града Зворника је у благој стагнацији.

- У Зворнику је боља ситуација, доста стабилније, а ноћ је протекла бет интервенција - рекао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника у нашем Јутарњем програму.

Ријеке Сапна и Хоча у нормалном су протоку и ситуација се постепено стабилизије, а Дрина се полако повлачи из поплављених насеља Терминал у Каракају и Доњем Шепку.

- Велика количина воде ријеке Лим у Рудом однијела је дио моста који је срушен - рекао је Јовица Видаковић, замјеник начелника Општинског кризног штаба у нашем Јутарњем програму.

И у Фочи су ријеке у постепеном опадању.

У Вишеграду стање стабилно.

За подручје Дубичке равни, у општини Козарска Дубица, проглашено је стање редовне одбране од поплава, након што водостај Саве има тенденцију даљег раста.

Сана и Уна стагнирају, а угрожених објеката нема. На подручју Бањалуке ситуација је стабилна. Водостај Врбаса, иако је био у порасту , полако опада.