latinica  ћирилица
21/01/2023 |  07:26 ⇒ 09:34 | Аутор: РТС

Ђоковић против Димитрова за пласман у осмину финала Аустралијан опена

Новак Ђоковић и Григор Димитров играју меч трећег кола на Аустралијан опену.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Меч је предвиђен као први у вечерњем термину на "Род Лејвер арени", што значи да би требало да почне нешто послије 9.00 часова по средњоевропском времену.

Новак Ђоковић против Григора Димитрова игра трећи меч на овогодишњем Аустралијан опену, а побједа српског тенисера води у осмину финала првог гренд слема у сезони.

У прва два кола, Ђоковић је више проблема имао са повредом бутног мишића, него са противницима, па је забиљежио двије побједе - против Роберта Карбаљеса Баене 3:0, као и против Енца Куакоа 3:1.

У трећем колу га очекује дуел са старим знанцем, Бугарином Григором Димитровом, са којим је играо већ десет пута у каријери.

Новак је чак девет пута успијевао да побиједи бугарског тенисера, а Димитров је једини тријумф у међусобним дуелима уписао још 2013. године, на Мастерсу у Мадриду.

Димитров игра у солидној форми, без обзира што је тек 28. тенисер на АТП листи - у прва два кола у Мелбурну побиједио је Аслана Карацева и Ласла Ђереа, а притом није изгубио ниједан сет.

Новакова додатна мотивација је чињеница да су са турнира у Мелбурну већ елиминисани највећи конкуренти за освајање титуле, Рафаел Надал и Данил Медведев.