latinica  ћирилица
21/01/2023 |  09:55 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Избор новог Савјета министара у сриједу, 25. јануара

Лидер странке Народ и правда Елмедин Конаковић нада се да ће нови Савјет министара бити изабран у сриједу, 25. јануара када ће бити одржана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Конаковић је рекао да већина у Представничком дому није упитна јер странке које су предложиле министре и чине коалицију "сада формално имају 23 стабилне руке".

Он је демантовао тврдње појединаца да је кандидат за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић "човјек предсједника Републике Српске Милорада Додика".

- То што Хуртић добро сарађује са институцијама у Добоју и Републици Српској, то што је изабран за министра у Влади Српске, сматрам његовом способношћу, виспреношћу и бољим дијелом имплементације споразума Покрета за државу - рекао је Конаковић за сарајевско "Ослобођење".

Он је поновио да неће бити блокирани никакви пројекти у Републици Српској и да ће бити испоштована уставна надлежност Парламентарне скупштине БиХ, Комисије за концесије и неких других тијела која на то дају сагласност.

Говорећи о СДА, Конаковић је рекао да је проблем ове странке и њеног лидера Бакира Изетбеговића то што константно крећу са премисом како некоме нешто дају, сматрајући БиХ "својом земљом, па су нешто дали Хрватима и Србима".