latinica  ћирилица
21/01/2023 |  13:45 ⇒ 14:13 | Аутор: Агенције

Филм о животу Мајкла Џексона

Редитељ Антоан Фјукуа снимаће биографски филм "Мајкл" о свјетски чувеном поп пјевачу Мајклу Џексону (1958-2009), пише филмски часопис Холивуд репортер.
Мајкл Џексон (Фото: EPA/THIERRY SALIOU) -
Мајкл Џексон (Фото: EPA/THIERRY SALIOU)

- По мени нема умјетника са снагом, харизмом и чистим музичким генијем као Џексон. Гледање његовог рада утицало је да правим видео спотове. Његова музика и те слике су дио мог животног погледа, а прилика да кажем његову причу на платну, уз његову музику, је неодољива - изјавио је Фјукуа.

Редитељ "Дана обуке" (2001) и "Праведника" (2016) је подсјетио да су његови први радови били видео спотови, као и да и даље осјећа да је спајања филма и музике дубоки део онога што јесте.

Сценарио за "Мајкла" ће написати Џон Логан који је познат по "Гладијатору" и "Авијатору", а продуценти су Грејем Кинг, који је радио филм о пјевачу Фредију Меркјурију "Боемска рапсодија", као и Џон Бранка и Џон Мекејн, коизвршиоци Џенксонове заоставштине.

Није прецизирано ко би могао играти Џексона, познатог између осталог и по избељивању своје коже..

Поникавши у музикалној афроамеричкој породици, Џексон је као дјечак стекао славу у кућном саставу Џексонс фајв, а потом се отиснуо на једну од најуспјешнијих самосталних пјевачких каријера у свијету.

Изненада је преминуо усљед срчаног удара током припрема за повратничку турнеју 2009. године.

- Према Лајонсгејту филм ће се бавити свим деловима Џексоновог живота, али је нејасно колико многим контроверзама покојне музичке иконе, пошто се снима у сарадњи са његовом заоставштином, која га је бранила од оптужби са сексуално злостављање деце - пише Холивуд репортер.