latinica  ћирилица
21/01/2023 |  14:16 | Аутор: СРНА

Пуповац: До краја мјесеца састанак комисија за нестала лица

Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац очекује да ће до краја јануара бити одржан састанак комисија влада Србије и Хрватске за нестала лица.
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

Пуповац је рекао да је то брже и од онога што је мислио да је реално могуће.

Он је навео да СДСС и припадници српске мањине покушавају у Хрватској надокнадити вријеме када нису партиципирали у власти или јесу, али без резултата, да би се створиле претпоставке за нормалан живот.

Говорећи о недоласку представника СДСС-а на обиљежавање 25 година од мирне реинтеграције хрватског Подунавља, Пуповац је рекао да градоначелник Вуковара Иван Пенава 10 година ствара немир и жели да буде тај који ће преузети све заслуге за обиљежавање мирне реинтеграције.

Пуповац је рекао да и СДСС има заслуге у изградњи мира и повјерења у источној Славонији, али да су, нажалост, хрватске власти на челу са Пенавом сматрале да су ти људи требали бити позвани реда ради, а не укључени као озбиљни актери који с њим и данас требају радити на обнови мира и учвршћењу повјерења.

- А безброј пута су људи из његовог круга говорили како је то требало ријешити другачије и организовати још једну "Олују" за то подручје - рекао је Пуповац и упитао зашто би СДСС требао глумити статисту у тој причи.

Говорећи о обнови Баније након земљотреса, Пуповац је изразио увјерење да ће захваљујући новоизабраном хрватском министру грађевинарства, просторног уређења и државне имовине Бранку Бачићу и његовом тиму, бити евидентан напредак у обнови.