latinica  ћирилица
21/01/2023 |  15:22 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Да ли би сад требало иселити "заједничке институције"? (ФОТО)

Коментаришући одлуку Уставног суда да термин "заједничке институције" прогласи неуставним, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пита да ли би онда требало поништити и акте Парламентарне скупштине БиХ објављене 1999. године и иселити све те институције?
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Е сад једно иронично питање: Пошто је Уставни суд БиХ, у једној од својих многобројних политичких вратоломија, рекао да је термин "заједничке институције" неуставан, да ли би ваљало поништити акте Парламентарне скупштине БиХ (Представничког дома и Дома народа) објављене у Службеном гласнику БиХ бр. 12/99 , па тиме поништити и пренос власништва и иселити све те институције? - навела је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Додала је да ово нису једини акти у којима заједничке институције себе зову заједничким.

Подсјећамо, одлучујући о захтјеву Дениса Звиздићевом за оцјену уставности члана 5 Закона о застави БиХ, Уставни суд БиХ је утврдио да овај члан у дијелу који гласи "заједничких институција или институција којом управљају заједничке институције или која је одговорна заједничким институцијама" није у складу са Уставом БиХ и укинуо га је.