latinica  ћирилица
22/01/2023 |  13:20 | Аутор: СРНА

Сава у Семберији се излила на пољопривредно земљиште у мјесту Нови

Ријека Сава се у Семберији дијелом излила на пољопривредно земљиште у мјесту Нови и за сада нема угрожених стамбених објеката, саопштено је из бијељинске Цивилне заштите.
Ријека - Фото: РТРС
РијекаФото: РТРС

Водостај Саве на водомјерној станици Јамена јутрос у 7.00 часова био је 999 центиметара и у порасту је за 112 центиметара у односу на јуче.

Редовна одбрана од поплава уведена је када је водостај Саве на водомјерној станица Јамена достигао коту од 970 центиметара, а на мјерној летви у Рачи водостај Саве је 650 центиметара.

Ријека Дрина повукла се у корито, наводи се у данашњем извјештају о стању водотока у Бијељини.

Водостај Дрине на водомјерној станици Радаљ јутрос је био 352 центиметара и у опадању је за 153 центиметра у односу на јуче, а проток Дрине на Хидроцентрали Зворник је 1.320 метара кубних у секунди.

Водостај ријеке Јање је у опадању, док је водостај мањих водотока Гњице и Лукавца у благом порасту, али су ријеке још у својим коритима и у границама нормале.

Градски Одсјек за цивилну заштиту наставља са константним праћењем и обиласком подручја уз ријечне водотоке и по потреби ће предузимати и друге мјере из Плана заштите и спасавања од поплава.