latinica  ћирилица
22/01/2023 |  14:06 ⇒ 16:14 | Аутор: РТС

Нападнут дјечак у Сувом Долу на КиМ

Петнаестогодишњи дјечак Лазар М. претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мјешовитом насељу Суви До, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Нападнут дјечак у Сувом Долу (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Нападнут дјечак у Сувом Долу (Фото: Канцеларија за КиМ)

Како се наводи у саопштењу, дјечак је кренуо од куће јутрос пjешке, када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском.

- Дијете је сагнуло главу што је био знак албанским екстремистима да не разумије језик и да је ријеч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дјечака - истиче се у саопштењу.

Додају да је дјечак јутрос у пратњи оца Златка дошао у KБЦ Kосовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим ријечима нападачи су му задали више удараца и у предјелу грудног коша и стомака.

- Урађена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лијечење. Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повријеђеног дјечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Kанцеларије - додаје се у саопштењу.

Лазар je рекао zа Спутњик да га је од тежих повреда спасило то што је почео да дозива помоћ.

- Послије напада на српске младиће у Штрпцу и Kлокоту, још једно српско дијете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста. До напада долази на мјесту гдје су стационирани припадници Kуртијеве косовске полиције, због наводне "угрожености Албанаца" у мјешовитим срединама. Истина је очигледно да је њихова намјера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима, да некажњено нападају Србе и српску дјецу - истиче се у саопштењу.

Нико не смије да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу, поручује Канцеларија за КиМ.

- Овдје не смије бити мјеста релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин - закључује се у саопштењу.